Planerar du att sälja din bostad och vill få ut ett så högt pris som möjligt? Behöver du styla hemmet innan fotograferingen och visningen? Då passar antika möbler och inredningsdetaljer bra eftersom de skapar ett unikt hem som väcker uppmärksamhet hos potentiella köpare.

Innan det är dags att sälja bostaden finns det flera saker att tänka på. Att rensa bort onödiga prylar och endast ha kvar genomtänkta föremål i hemmet är en bra början. Det gäller också att städa noggrant för att inredningen ska komma till sin rätt. När du anlitar den professionella städfirman qleano.se/ får du hjälp med att få det riktigt rent, både innan försäljningen och vid flyttstädningen.

Så hittar du antikviteter

Fördelen med att styla hemmet med antikviteter är att det inte behöver kosta en förmögenhet. Du kan till exempel fynda på landsbygden där du kan hitta gamla bruksföremål med hundra år på nacken. För att lyckas med att styla hemmet med antikviteter gäller det att ha en plan för hur du vill att slutresultatet ska bli. Det är också bra att ha en budget så att inköpen inte blir dyrare än du hade tänkt dig. Antikviteter kan vara hur dyra som helst men som tur är finns det billiga antikviteter för bara några hundralappar. Varför inte försöka hitta några lantliga föremål som en gammal träkista eller en vackert sliten pall som du placerar i hallen? Även gamla soffor som är välgjorda håller nästan hur länge som helst och går enkelt att fixa till hos en tapetserare. Fördelen med antika möbler är att de oftast har mycket längre hållbarhet än dagens moderna möbler. Bra både för plånboken och miljön med andra ord.

Antikviteter går också att hitta i mysiga antikaffärer i de flesta städer. Ta dig tid att strosa runt i affären och fråga gärna butikspersonalen om råd kring föremålen och vad som är bäst att välja vid stylingen av ditt hem.