I dag är utbudet av antikaffärer stort och de går att finna i de flesta städer. Ofta är de specialiserade inom årtal eller nischade inom ett speciellt område, det kan vara alltifrån lampor till porslin. De senaste åren har man sett en ökad efterfrågan på antikviteter och efterfrågan tycks vara aldrig sinande.

Gammalt och nytt

Trenden att inreda sitt hem med en blandning av gammalt och nytt har inte avtagit, snarare tvärtom och erbjuder stora möjligheter för den som sneglar åt att öppna eget inom området. För den som vill ägna sig helt åt att köpa in produkter och lämna ekonomin till någon mer kunnig är Placera Personal en utmärkt tjänst att använda sig av. Den matchar arbetsgivare och arbetstagare efter både behov och profession.

Designklassiker och antikviteter

För den som hellre drömmer sig bort i antikaffärer snarare än att äga en så finns det många pärlor att besöka, i både större och mindre städer. För den som är på besök i Stockholm och söker efter nöje och något vackert att vila blicken på är Bacchus Antik på Upplandsgatan 46 värt ett besök. Där samlas designklassiker och antikviteter och det finns något för alla smaker. Utbudet är noga utvalt och i butiken syns både hjärta och själ för varje enskild sak. Här är det främst möbler representerade men ett stenkast bort finns Mormors Spegel antik där man kan botanisera bland jugendkrukor och koppar som andas typiskt 20-tal. Om magen kurrar efter besök bland alla antikviteter finns många restauranger att besöka och både smälta mat och dagens vackra intryck.

På Sakrislundsvägen 9 i vackra Luleå ligger den populära antikaffären Antikt och Unikt och precis som namnet antyder är det hit man ska gå om man vill hitta det där speciella som man blir ensam med. Här samlas allt mellan himmel och jord och till överkomliga priser. En annan pärla är fyndhörnan som ligger centralt i Luleå och där blandningen är både modernt och antikt och man får hålla utkik efter gamla stämplar. Oavsett vad man söker går det att finna på fyndhörnan. Efter sporten att fynda finns caféer i närheten där man kan slå sig ner och i lugn och ro gå igenom dagens fynd, d.v.s. om man inte skyndar hem för att njuta av sina ting.

På Verktygsgatan 63 i Trosa går det att göra både ett och två fynd. Butiken är en blandning mellan loppis och antikaffär och där samsas modernt med antikt, stilrent med eklektiskt. Med väl tilltagen yta och fylld butik kan man strosa runt länge och hitta just det där man sökt men inte hittat någon annanstans. Om man blir hungrig efter shoppingturen bjuder staden på utsökt mat på restaurangen Fina Fisken , mitt i småstadsidyllen.