Att välja rätt sorts inredning till din antikaffär är viktigt för att dina kunder ska känna sig välkomna och tycka att din butik är ett trevligt ställe att vistas på. Förutom att det är viktigt för dina kunder är det också viktigt för dig, eller er som jobbar i butiken. Men eftersom att många antikaffärer innehåller många möbler och annan typ av inredning i form av varor som fyller ut den yta ni har kan det kännas svårt att veta hur man ska inreda lokalen. Därför kommer du i det här inlägget att få några tips på hur du kan tänka för att välja rätt inredning till din antikaffär. Med rätt inredning kan du ge lokalen ett lyft och det får både besökare och personal att trivas ännu bättre.

Mattor

Golvet på en antikaffär kan slitas ut rätt snabbt. Det är för att när kunder och personal släpar och transporterar varor över golvet så slits det snabbare. Det är kanske inte det lättaste att byta ut golvet. Särskilt om du inte har budget till det. Men det du däremot kan göra för att få golven att kännas lite fräschare är att använda mattor. Med en matta kan du få in en mer ombonad känsla i butiken. Dessutom är mattor många gånger gjorda av material som är ljuddämpande vilket är en eftertraktad egenskap i antikaffärer. Därför kan det vara en bra idé att införskaffa ett par riktigt snygga mattor till din butik. Mattor kommer i olika storlekar, former, mönster och färger. Det finns både enkla mattor och de som får din butik att sticka ut lite mer i mängden.

Belysning

Något annat som är centralt för att du, personalen och era kunder ska trivas är belysningen. I en antikaffär är det extra viktigt med bra belysning eftersom att fel ljus kan göra era varor en otjänst. Välj helst belysning som har ett skarpt ljus så att kunderna kan se ordentligt vad ni har att erbjuda. Om du inte har bra belysning finns risken att kunderna går miste om en fin detalj som exempelvis någon av era möbler har. Därför är det viktigt med bra belysning. Det finns ett antal olika sorters belysning att välja bland. Ett exempel på belysning som kan vara passande i en antikaffär är spotlights. Ett tips är att kolla in utbudet för att på så sätt kunna avgöra vilken typ av belysning som passar bäst i din antikaffär.