I en antikaffär kan det efter ett tag finnas ganska många saker och det kan vara svårt att ha ordning på allt. Här får du några tips om hur du håller ordning i antikaffären.

Dela upp affären

Ju större affären är, desto mer praktiskt kan det vara att dela upp den i olika delar. Med hjälp av snygga innerdörrar kan du stänga mellan de olika delarna av butiken. På så sätt får du mer koll. Du gör klokt i att ha böcker på ett ställe, lampor på ett och prydnadssaker på en annan plats. Det ger också kunderna en bättre överblick över antikaffären.

Ordna förvaring

Se till att det finns god förvaring i butiken. Om inte alla saker får plats är det bättre att ha lite bak på ett lager istället för att trycka ihop det på för små hyllor. Se också till att förvaringen verkligen är lämplig. Ute i butiken bör kunderna kunna ta sig fram lätt, och de bör nå sakerna. På lagret ska förvaringen vara stabil och praktisk.

Lås in småsaker

Småsaker är ofta en sådan sak som lätt försvinner. Det handlar om att de ramlar ner och försvinner, eller så får de fötter och försvinner med en kund. Se till att ha ett låsbart skåp för de minsta sakerna. På så sätt kommer sakerna inte att försvinna lika lätt.

Ha koll på kunderna

Ha överlag koll på kunderna när de är inne i butiken. Om så behövs är det bättre att släppa in ett par kunder åt gången istället för ett större sällskap. Se också till att ha övervakningskameror och gärna ett larm med panikknappar som enkelt kan användas för den egna säkerheten.