Att ha en antikaffär är spännande och roligt, men det är viktigt att man inreder den på rätt sätt. Därför bör man använda olika knep för att framhäva de fina antikviteterna man säljer så att kunderna blir mer villiga att köpa dem.

Inred din antikaffär så här

Har du precis börjat det roliga projektet att starta en antikaffär eller har du kanske behov av bättre försäljningssiffror? Oavsett vilket så kan du få stora fördelar av att inreda butiken på rätt sätt. Hur man inreder sin antikaffär spelar nämligen stor roll för hur kunderna ska uppleva butiken och vilja köpa något. Tänk så här när du ska inreda din antikaffär:

  • Inred hemtrevligt. Eftersom butiken säljer prydnadssaker och heminredning av olika slag är det bra om butiken ger en hemtrevlig känsla. Inred butiken som en bostad, med gardiner i fönstren, mattor på golvet och tavlor på väggarna.
  • Inred med blommor. Det är bra att få butiken att kännas harmonisk genom att inreda med lite grönska och färgglada blommor. Ställ lite rosor på borden och häng några murgrönor lite här och där. Hos wexthuset.com hittar du växter av olika slag att inreda din antikaffär med.
  • Håll det snyggt och prydligt. För att kunder ska kunna se vad du säljer är det jätteviktigt att du [håller butiken så prydlig:http://tumba-antik.se/ordning-i-antikaffaren/ som möjligt], även om du har massor med saker att sälja. Annars finns det risk att kunderna får för mycket intryck och inte ser skogen för alla träd.

Kom ihåg att kunderna även påverkas av andra saker i butiken. Undvik att det kommer matos ut i butiken från lunchen och spela gärna musik i bakgrunden, men se till att musiken matchar inredningen. Modern pop och antikviteter är ingen bra kombination.